Добруджа 07 започна сезона с чиста победа

MVT_5534
23.01.2017

Победа с 3:0 регистрира Добруджа 07 на старта на втория полусезон срещу Марек Юнион Ивкони. В отделните части 25:22, 25:20 и 25:10.

В първия гейм играта вървеше много равностойно, а техническото  прекъсване дойде при 7:8 в полза на гостите. И двата тима изпълняваха много добър начален удар, играеха нахъсано в нападение и защита и само грешки, породени от невнимание накланяха везните на една или друга страна. И при второто задължително прекъсване имаше само точка преднина за гостите 15:16. Веднага след възобновяване на играта  Маринков изравни чрез атака от втора линия, а равенството се запази до 20:20, когато отлично игралият в този мач угандиец Оккело сбърка началния удар, последва блок от страна на добруджанци и две точки преднина за тях. Найденов взе прекъсване, но то не успя да спре устрема на домакините, които приключиха частта с три точки разлика 25:22.

Във втори гейм равностойната игра се повтори в началото, но този път инициативата бе в ръцете на домакините и на двете технически прекъсвания те водеха – при първото с точка (8:7), а при второто с три точки (16:13) . Марек успя да стопи разликата с добри изяви на Цветанов и на Оккеле, който в този гейм  реализира 8 точки за своя тим, но за сметка на това грешеше системно на начален удар. С разнообразни решения в атака  плеймекърът на Добруджа 07  Денимир Димитров успя да изведе своите съотборници до успешен завършек, като Мартин Мечкаров допринесе със 7 точки за успеха в тази втора част – 25:20.

Третият гейм домакините отказаха дупничани от опити за промяна на статуквото. В началото на гейма ст. треньорът на Добруджа 07 получи жълт картон за оспорване на съдийско решение, след което последваха най-добрите минути за неговите възпитаници. Буквално всичко им се получаваше, докато острието на Марек Оккело се умори и започна да греши все по-често. В тази час в игра влезе и другият африканец Кристоф Мукунзи, но това не внесе допълнителна мощ  за гостите и те  записаха едва 10 точки.

Силен елемент за Добруджа в тази мач бе блокадата – . 10 успешни блока записаха те на своята сметка.  В топ реализатор на срещата се превърна Дауди Оккело – 16 т. За Добруджа 07 най- много отбелязаха Жулиен Георгиев и Алекс Грозданов – по 11, Мартин Мечкаров добави 10 т.

Предлагаме изявленията на старши треньорите на двата тима, на президента на Добруджа 07 Галин Господинов и на Мартин Мечкаров.

Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев

Източник: http://dobrudjabg.com/

Галерия