Финландците си изпратиха визитката на президента на Добруджа 07

voleibol-finlandcite-si-izplatiha-vizitkata-na-prezidenta-na-dobrudja-07_1933
03.12.2016

Ръководството на финландския тим Хурикаани изпрати днес своята визитка на ръководството на Добруджа 07. Ето какво пише в нея:
Хурикаани е основан през 2002 г., като този сезон ни е 10-ти  във  Финландската лига. През последните 5 сезона клубът е спечелил 5 медала- 3 сребърни и два бронзови, като през последната година са завоювали сребърни медали в турнира за Купата на Финландия. Започнахме сезона добре – от 9 мача имаме 9 победи и сме без загубен гейм. Тимът ни е професионален и ключовите играчи са Матти и Микко Ойванен. Двамата имат над 200 мача за националния отбор на Финландия. Освен това имаме двама играчи от Австралия – Люк Смит, краен нападател и Харисън Пийкок-разпределител, играл през миналия сезон в полската Plusliga.
Лоймаа е малко градче, само 16 000 жители, които активно съпреживяват успехите на отбора. Тази година целта ни е да станем за първи път шампиони на Финландия.  Залата ни побира 1500 фена и  мислим, че ще бъде препълнена на мача между нашите два отбора. Добре дошли в Лоймаа и да се надяваме, че ще стане добър международен мач.
Първият мач във втория по сила турнир- за Купата на ЦЕВ  между двата съперника е във Финландия на 7 декември, сряда, от 18.30 часа българско време, а срещата –реванш ще е отново в Двореца на културата и спорта на 22 декември, четвъртък, от 20 часа.

Галерия